Al een tijdje in het assortiment van Roland maar nu ook live te bewonderen bij ons in de winkel, de TD-25KV!

Roland TD25 KV (1) Roland TD25 KV (2) Roland TD25 KV (3) Roland TD25 KV (4) Roland TD25 KV (5)

 

Weer een topkwaliteit drumstel van Roland. De TD-25 drummodule is gebaseerd op Roland’s vlaggeschip: de TD-30.  Door de gestroomlijnde interface geef je in een handomdraai de kits een persoonlijk tintje en met de ingebouwde audio recordingfunctie kunt je jouw drumsessies opslaan. Zo kunt je ze op een later tijdstip delen of  evalueren.

De set bestaat uit vier pad (1 x 10″ snare, 3 x 8,5″ toms), de VH-11 Hi-hat, een 13″ inch ride cymbal, twee 12″ crash-bekken en de KD-9 kick pad voor de bassdrum. Alles wordt gemonteerd op een MDS-9SC rack.

Realistisch speelgevoel

De mesh-head (gaasvel) pads voor de snare drum en toms zorgen voor een realistisch speelgevoel, een uitstekende bounce en dankzij Roland’s SuperNATURAL-technologie met de Behavior Modeling zoals in de TD-30 is het heerlijk spelen op deze elektronische kit. Van rimshots, rolls, flams en ghost notes op de snare, tot de rake crash-klappen en de sustain-volle deining van de ride: alles wordt zeer accuraat weergegeven. De cymbals hebben een edge-bow-bell-triggering en een natuurlijke ‘swing’.

TD-25 module

De meegeleverde TD-25 drummodule zit boordevol geluiden en voor iedere muziekstijl is dus wel de juiste sound te vinden. Deze module is eenvoudig te bedienen, met in het midden een grote draaiknop om snel uw favoriete drumkit tevoorschijn te halen en heeft onder meer kits die perfect zijn voor rock, jazz, funk, metal en electronic music. Uw ideale kit gevonden? Even de draaiknop indrukken en er is volop keuze uit kit-variaties. De volgende stap is natuurlijk: spelen! De drummodule is ook  voorzien van een USB-host-poort waardoor je deze drumkit kunt inzetten binnen jouw DAW software-omgeving. Dus met recht een inspirerende kit