Vanmiddag werd dan eindelijk onthuld dat álle toplijnen van Pearl worden vernieuwd. De high-end range wordt ingedeeld in vier vernieuwde series: Masters Maple Gum, Masters Maple, Masters Maple Pure en Reference One. Afgelopen dinsdag waren wij op het VIP Dealer Event waarbij al een uitgebreide voorproef kregen.

Niet alleen zijn de high-end sets wat naam betreft verandert maar vooral wijziging van de tomophanging is opvallend te noemen. Er is een nieuwe versie van de optimount beugel die nu het R2 Air suspension system heet. De beugel is aanzienlijk groter en pakt nu zowel de bovenkant als de onderkant van de ketel bij vier spanbokken vast. Op deze manier hangen de toms veel stabieler en dat oefent de beugel veel minder druk uit op de ketel uitoefent. Dat zorgt volgens Pearl voor een 30% betere resonantie.

En dan misschien wel het opvallendste nieuws: Pearl geeft na 77 jaar een andere optie dan de standaard 7/8″ tomarm. De nieuwe Gyrolock L is een combinatie van een L-arm en het Gyrolock systeem dat je van de gewone armen kent. Dat geeft je een L-arm met meer verstelmogelijkheden dan een kogelgewricht. 

Dan naar de verschillende High-End series:

De Reference One, is een combinatie is geworden van de ketels uit de Reference Pure reeks en de hardware van de gewone Reference. Dunnere ketels en gegoten spanranden!

Dan de Masters: De Masters Maple Gum heeft zeslaags ketels bestaande uit 4 lagen esdoorn en twee lagen gumwood. De Masters Maple heeft de vertrouwde de 7,5mm dikke esdoorn ketel. De Masters Maple Pure is de originele dunne Masters ketel van 5mm esdoorn met verstevigingsranden.