Je hebt het vast wel eens gehoord of gedacht als drummer: ‘Het grooved nog niet helemaal’, ‘Ik mis de swing’ of ‘Mijn feel voelt vreemd aan’. Als je serieus bezig bent met muziek en het ontwikkelen van je skills als drummer is dat niet altijd fijn om te horen en begin je je een aantal dingen af te vragen: ‘Waar is deze uitspraak eigenlijk op gebaseerd en is het uberhaupt terecht?’ Veel onderwerpen in de muziek lijken erg subjectief te zijn en dat kan frustrerend aanvoelen.

Een structurele aanpak bedenken om zo’n betere groove en feel te ontwikkelen lijkt ver weg. Gelukkig zijn er methodes en manieren om aan jouw ontwikkeling van een goede ‘feel’/‘groove’ te werken. Dit is waar Robert Biesewig (gewerkt met o.a.Fresku, Ali B, Sabrina Starke, Motrip, Alchemist, Wu Tang Clan) jou de tips en trucs van gaat uitleggen. In deze workshop gaat Robert dieper in op vele muzikale onderwerpen waar drummers profijt van zullen hebben, zoals:

  • feel aka, groove, swing, time
  • wat is je job als drummer/ hoe krijg je werk als drummer
  • hoe muzikaal is een drummer
  • hoe ga je het schip (lees band) aansturen

Tijdens de 2e helft van de workshop zullen er ongetwijfeld ook een paar “chops” voorbij komen die je meteen kunt uitproberen! Wat basisconcepten waar je je fills en solo’s mee kunt complementeren. Na de workshop is er ruim de tijd om je vragen m.b.t. jouw drumskills te stellen aan Robert.

Inloop             : 12.30 uur
Aanvang         : 13.00 uur
Einde              : 16.00 uur (daarna tijd om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje)

Wij zorgen voor een 12″ oefenpad op een snarestand, drumkruk en meer dan voldoende eten en drinken. Je neemt zelf je eigen drumstokken mee.

Opgeven kan door een mailtje te sturen aan: monique@drumzaak.nl  

Minimumleeftijd 14 jaar en minimaal 2 jaar drumervaring. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Terug naar het overzicht